Systeem aanbeveling voor Adomi

Besturingssyteem

Windows 7, 8 of 10 wordt ondersteund. Een 64 bits-versie wordt sterk geadviseerd. 32 bits werkt wel maar is minder geschikt voor grote modellen


Werkgeheugen

Er wordt een werkgeheugen van 6 Gb of meer geadviseerd. Bij 32 bits is 4Gb het maximum. Bij grotere projecten is meer geheugen aan te raden.


Opslag

Een SSD schijf biedt ten opzichte van een traditionele harde schijf voordelen voor het opstarten van het programma, maar als de modellen op een server staan, is de snelheid van de server en van het netwerk van invloed.


Grafische kaart

De computer dient te beschikken over een goede grafische kaart (minimaal 1 Gb).

De aansturing wordt nu gedaan met DX9 omdat de meeste gebruikers hierover beschikken. In de toekomst zal er echter gebruik worden gemaakt van DX11.

Let hier daarom goed op bij de aanschaf van nieuwe grafische kaarten. Een goede grafische hoeft niet duur te zijn en dure grafische kaarten zijn niet altijd goed.

Op de website van Passmark zijn de prestaties van de verschillende grafische kaarten vermeld, inclusief een top 10.

Let op: Een specifieke OpenGL kaart, zoals een Quadro- of FirePro-kaart, biedt voor ADOMI geen voordelen. Uitsluitend de 3D prestaties tellen.Beeldscherm

Een beeldscherm met een resolutie van tenminste 1920 x 1080 (full HD) wordt aangeraden. Geadviseerd wordt niet te zuinig te zijn met de resolutie en de afmeting van het beeldscherm. Een groot scherm met voldoende resolutie werkt een stuk prettiger.